Новий рік – свято чудес і казок

Ось і настав Новий рік, якого з нетерпінням чекали малята, адже кожного року вони знаходять під ялинкою чудові подарунки, а забави, які проводять у святкові дні, запам'ятовуються їм на цілий рік.

PC280359

Останнім часом дитячі новорічні ранки обласного Будинку дитини стали дуже цікавими, а сценарії – захоплюючими. Зазвичай новорічні вистави готують вихованці старших груп. Але цього року на свято новорічної казки в дитячий заклад запросили малюки, яким нещодавно виповнилося по два рочки. Для більшості з них це перші захоплюючі враження та емоції від пахучої ялинки, яскравих вогників і прикрас, подарунків та усміхнених гостей.

PC280370

Як завжди на новорічних ранках, сценарій був насичений низкою чудових виступів. Малечу розважали Зима, Сніговик, Дід Мороз та Снігуронька. Разом із ними кружляли в новорічних танцях, співали пісні про зимоньку-чарівницю та зелену красуню-ялинку, брали участь у цікавих розвагах та забавах і казкові персонажі у супроводі музичного керівника Жанни Лапіцької. Свято продовжилося іграми та конкурсами за участі лісових звірят і головних героїв новорічної казки, ролі яких чудово виконували вихователі та персонал групи «Ластівка»: Галина Пітра, Світлана Русин, Ганна та Вікторія Йовбак й Марія Легеза. Перше змагання «Хто швидше збере морквинки» проводилося за участі зайчиків, друге – «Назбирай-но більше шишок» – продовжили білочка та лисичка. Не менш цікавими для малечі були й ігри-розваги «Повісь сніжинку на ялинку» та «Пограймо сніжки». Подібні конкурси роблять новорічні ранки для малечі веселими та кумедними, а гостям дарують приємні враження.

PC280381

PC280383

Завданням ведучих свята було якомога краще донести дітям розуміння того, що добро завжди перемагає зло – на прикладі казкових персонажів Зими, яка намагалася заморозити Снігуроньку та Сніговика, котрий за допомогою добрих друзів-звірят та хороших вчинків допоміг Снігуроньці потрапити разом зі своїми друзями у веселу новорічну подорож.

PC280390 PC280400

Щирі усмішки засяяли на обличчях у малят, коли з торби Дідусь Мороз витягував солодкі новорічні подарунки для маленьких артистів та всіх діток, присутніх у залі.

PC280410

Світлими емоціями та переживаннями були наповнені серця гостей – людей, які ніколи не стоять осторонь, а беруть активну участь у торжествах та повсякденному житті наших маленьких вихованців. Сподіваємось, що казкові пригоди малят подарували їм хороший настрій та позитивні емоції.

PC280413

Разом із малятами прихід Нового року зустрічали: Рудольф Балажанець, Анна Ружевич, Кароліна Чундак, Клінтон Вайт, Сліз Джим, Давид Дьордяй, Мирослав Кудрич, Руслан Вайда та завідувач ПМПК відділу освіти Свалявської РДА Надія Островка.

PC280430 PC280436 PC280440

Із чудовим зимовим святом усіх присутніх привітав головний лікар обласного Будинку дитини Володимир Бейреш, побажавши у новому році багато здоров'я, невичерпної енергії, натхнення на добрі справи, благополуччя, родинного затишку та веселих зимових свят. Щира подяка прозвучала і на адресу благодійників, адже саме за їх сприяння новорічно-різдвяні свята вдалися по-справжньому чудовими. Серед них: голова Свалявського районного суду Наталія Жиганська, відділ освіти Свалявської РДА, ЗОСШ №1 міста Сваляви, ЗОСШ № 20 ім.О.Духновича м.Мукачеве, Левченко Альона та ПП Василь з міста Ужгорода, Людмила Лукіна з м.Мукачеве, Вінер Лена і Наталія та Руслан Грабар з с.Дусино.

PC280445 PC280455

Насамкінець колектив обласного Будинку дитини хоче привітати всіх із веселими новорічно-різдвяними святами, побажати, щоб різдвяна зірка запалила в серці кожного любов до ближнього та бажання робити добро, яке обов’язково повернеться сторицею. Миру у кожній хаті, хорошого настрою та благополуччя у новому 2017 році.

АНТОНІНА ГОНЧАРУК,

старший вихователь

 

обласного Будинку дитини