До Святого Миколая молитву складаю…

 

Кожного року ми всі з нетерпінням чекаємо зимових свят. День Святого Миколая – одне з улюблених, адже Чудотворець Миколай — заступник людей від усіх проблем та нещасть. Він був покровителем бідних та знедолених, все життя ніс людям добро і сподівання на краще. Найбільше люблять і шанують його найменші й найдорожчі у світі нам люди – діти, які по-справжньому вірять у чудеса.

Весело і гамірно у ці святкові дні було в обласному Будинку дитини. До себе у гості справжнього Святого Миколая з нетерпінням чекали малята нашого закладу, які потребують чи не найбільшої уваги, адже вони позбавлені батьківської турботи і сімейного тепла. Сьогодні родину їм замінив дбайливий колектив під керівництвом головного лікаря Володимира Бейреша.

m4


Цьогоріч, 19 грудня, на свято Чудотворця Миколая до вихованців Будинку дитини завітало багато відомих гостей. Серед них:  голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида, голова районної державної адміністрації  Іван Дрогобецький, начальник управління охорони здоров’я Роман Шніцер, голова Свалявської районної ради Іван Гартавел, директор Свалявського технічного коледжу Василь Йовбак та його заступник Віра Переста. Також бажаними гостями свята були і студенти навчальних закладів Закарпатської області та благодійники, за підтримки яких захід став по-справжньому казковим.

Гостей з хлібом-сіллю зустріли працівники сиротинцю, а вихованці закладу – радісними посмішками. Урочисту частину відкрив Олександр Ледида, відзначивши, що свято Миколая – це, здебільшого, спогади про дитинство, коли всі чекають на  прихід Чудотворця, чистять чобітки, щоб поставити у вікно і отримати свій подарунок. Цьогорічним подарунком  від очільника регіону для маленьких вихованців стали речі, необхідні для їх фізичного, розумового та емоційного розвитку, зокрема ходулі, санки, музичні іграшки, набори кубиків та піраміди. По закінченні виступу він відзначив, що створення комфортних умов для маленьких закарпатців сьогодні є пріоритетом у роботі влади.

Безымянный


Продовжили свято вихованці групи «Ластівка» під керівництвом музичного педагога Жанетти Лапіцької та вихователів групи. Малята потішили гостей веселим співом, захоплюючими таночками та віршами. Щирі сльози у гостей викликала молитва діток до Святого Миколая, в якій вони висловили свої прохання. Найприємнішою була зустріч малят зі справжнім Чудотворцем, якому вони разом із гостями заспівали пісню «Ой хто, хто Миколая любить». Виправдавши сподівання малечі, Миколай наповнив їх чобітки різноманітними подарунками.

Изображение 019

 

Вітаючи діток зі святом, голова Свалявської райдержадміністрації Іван Дрогобецький підкреслив, що колектив обласного Будинку дитини докладає максимум зусиль для того, щоб створити для вихованців по-домашньому затишну атмосферу, і подякував працівникам за повсякчасну турботу про дітей, якими вони опікуються.

m5

m6


Своїми враженнями поділився і Роман Шніцер. Його приємно здивувало, що дітки, які виховуються в закладі закритого типу, дуже привітні, відкриті,  радісні й усміхнені, відчувають себе повноправними господарями.

Також до присутніх із новорічними привітаннями звернулися Іван Гартавел та Василь Йовбак. З їх вуст ми почули теплі й щирі слова на адресу працівників та вихованців сиротинцю, а також побажання натхнення, витримки для добрих справ у новому році.

Завершив свято господар закладу Володимир Бейреш. Він подякував колективу за плідну працю та висловив вдячність благодійникам, без чиєї допомоги життя малюків не було б таким яскравим.

Працівники дитячого закладу висловлюють особливу подяку усім небайдужим до долі дітей. Адже саме за їх допомогою було організовано це чудове зимове свято, яке зігріло і звеселило серця малечі та здійснило їх найзаповітніші мрії.  Щиро дякують друзям та благодійникам: голові ОДА Олександру Ледиді; голові РДА Івану Дрогобецькому; голові районного суду Наталії Жиганській; Православній церкві Різдва Пресвятої Богородиці м.Свалява; сім’ї Маханець з Австрії; Т. Пшеничній з м.Ужгород; волонтерам з м.Ужгород; студентам УжНУ; ТОВ «Голден Фрутс»; студентам Мукачівського Державного університету; студентам та адміністрації Свалявського технічного коледжу; учням гімназії м.Ужгород; студентам Ужгородського медичного коледжу  «Монада»; Мукачівському благодійному фонду; ПП Миколі Сацику; Сергію Бондаренко; ТзОВ «HiPP»  м.Ужгород; Олегу та Роберту з Італії; ЗОСШ смт. Воловець; Н. Кожем’якіній з м.Ужгород; О. Дудла з смт.Тересва Тячівського району; греко-католицькій єпархії с.Минай Ужгородського району; ВАТ АБ «Укргазбанк»; М. Назаренко з м. Мукачево; пані Ірині з м.Прага; колективу ТОВ «Флекстронікс»; ПП Морозько.

Колектив та вихованці обласного Будинку дитини  м. Свалява щиросердно вітають всіх із наступаючим 2014 роком! Нехай цей рік стане для всіх щасливим, принесе у ваші сім’ї тепло, спокій і любов. Щоб у ваших душах ніколи не згасав вогонь надії і добра! Міцного здоров’я вам, добробуту і достатку, а також здійснення усіх бажань.

 

Старший вихователь Будинку дитини А. Гончарук