В обласний Будинок дитини м. Свалява завітали працівники Державтоінспекції Закарпаття

Працівники Державтоінспекції    Закарпаття  під керівництвом начальника   УДАІ УМВС України в Закарпатській області полковника  міліції Михайла  Бойчука  взяли шефство над вихованцями обласного Будинку дитини м. Свалява.

2 квітня заступник начальника УДАІ УМВС України в Закарпатській області, підполковник міліції Михайло Місарош, начальник ВДАІ з обслуговування Свалявського  та Воловецького районів УДАІ УМВС України в Закарпатській області капітан міліції Сергій Стежковий та інспектор з профілактичної роботи УДАІ УМВС України в Закарпатській області Лідія Мацецка  відвідали обласний Будинок дитини м. Свалява.  Приїхали вони до дітей із батьківською любов’ю,  щирістю,  відданістю та  подарунками. Привезли вони малюкам  різні дитячі молочні каші, підгузники  тощо.  Зустрів працівників ДАІ головний лікар Володимир Бейреш.

На сьогодні, у Свалявському обласному Будинку дитини виховується більше 100 дітей від народження до 3 років. Із лютого 2013 року в обласному будинку дитини розпочало свою роботу відділення медико-соціальної реабілітації для дітей сиріт, дітей із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах та сімей із малозабезпечених  сімей Закарпатської області.

Як зазначив підполковник міліції Михайло Місарош, діти, які  позбавлені батьківської турботи, материнського тепла, потребують  великої підтримки, уваги, піклування, а головне − любові від нас дорослих. Вони є наше сьогодення і майбутнє.

— Сьогодні я вперше приїхав в обласний Будинок м. Свалява. Коли маленький хлопчик Михайлик підійшов  до мене із усмішкою,  радістю та ласкавим поглядом  і я його взяв на руки, то  моє серце відгукнулося такою розгубленістю,  тривогою, вразливістю і болем про його майбутнє, що важко передати словами. У цей час я зрозумів, що він та інші дітки, які  позбавлені батьківської турботи, материнського тепла й не живуть із мамою і татом  потребують  великої уваги, піклування, а головне − любові, і тут не останнє слово за нами-дорослими. Ми не маємо  стояти  осторонь і бути байдужими до їхньої сирітської долі. Ми,  повинні їм допомагати і  турбуватися про них, - говорить Михайло Місарош.

— Слід зазначити, що у дитячому будинку є так зване «Вікно життя» де матері можуть залишити своїх новонароджених дітей, які є не бажаними у їхньому житті. Насамперед  йдеться про жінок, які народжують дитину  не в пологовому будинку. Найчастіше це молоді мами із якими не хотіли взятии шлюб батьки їхніх немовлят, або  ж студентки, котрі ходять позбавитися своїх дітей через непорозуміння із родиною.

Головний лікар Володимир Бейреш  та працівники обласного Будинку дитини м. Свалява висловлюють вдячність начальнику  УДАІ УМВС України в Закарпатській області полковнику міліції Михайлу Бойчуку, підполковнику  міліції Михайлу  Місарошу, капітану  міліції Сергію Стежковому та Лідії  Мацецка за вагому допомогу, підтримку, батьківську турботу про діточок та за  подарунки, які отримали дітки.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області

По матеріалам сайту УДАІ УМВС в Закарпатській області