Волонтери з Хуста завітали до Свалявського обласного Будинку дитини

Цими днями група волонтерів із Хуста у рамках зимової акції допомоги безпритульним дітям відвідала Свалявський обласний Будинок дитини.

–Це вже третя установа, у якій ми побували протягом останніх двох місяців. Спочатку з подарунками завітали до Вільшанського дитбудинку, потім – до Нижньобистрянського інтернату, а відтак – навідались і до Сваляви, – зазначила одна з організаторів заходу Агнеса Томишин.

Слід зазначити, що волонтери – різні за професією, віком та поглядами люди, які познайомились через одну із соціальних мереж і об’єдналися довкола спільної мети – матеріальної підтримки закарпатських сиріт.

–До Сваляви ми відвезли підгузники, дитяче харчування, коляски, ходулі, одежу, санітарно-гігієнічні засоби. Допомогли їх придбати небайдужі краяни. Приємно, що на клич про поміч сиротинцям відгукнулись навіть ті, хто давно проживає за кордоном. Зокрема, родина Гомечко з Канади передала на доброчинність 11340 гривень, – поділилась думками інша волонтерка Мирослава Ласло- Шегда.

–До нас не часто навідуються добродійники. Заклад перебуває на державному утриманні. Очолюю його вже три роки. Матеріально забезпечені ми непогано, однак все ж є чимало речей, яких усе ж у достатній кількості не вистачає, – розповів для «Карпатського об’єктива» головний лікар Слалявського ОБД Володимир Бейреш. – Передусім, це молочні каші, гігієнічні засоби, електронні ваги. Також два корпуси закладу потребують ремонту та перекриття стріхи. 

Слід зазначити, що в сиротинці наразі виховується більше сотні малюків від народження до трьох років. Усі діти чисті, доглянуті, охайні. Щодня їх оглядають медичні працівники. До речі, на базі ОБД працює відділення медико-соціальної реабілітації для дітей, що потрапили в складні життєві ситуації. Тут можна тимчасово залишити малюка, якщо мати не має можливості його виховувати, правда, перебування у структурному підрозділі притулку обмежене в часі – близько місяця. У самому ж Будинку дитини є кілька кімнат для рухливих ігор, масажні ліжечка, тренажери, а також кабінет гідротерапії. А ще – що найбільше вражає, так зване «Вікно життя», де матері-зозулі можуть таємно залишити своїх кровинок.

–Протягом найближчого часу ми плануємо відвідати усі дитячі будинки області, допомогти безпосередньо діткам необхідними речами і подарувати їм хоч трішки власного тепла, – підкреслив учасник акції Віктор Штефуца. – Можливо, в перспективі працюватимемо, їздитимемо і в будинки сімейного типу, допомагатимемо соціально незахищеним малюкам із неблагополучних сімей.

Марина АЛДОН Новини Закарпаття – «Карпатський об’єктив»

Джерело: karpatskijobjektiv.com