Щедрий Святий Миколай

Гарної зимово-грудневої пори до обласного Будинку дитини у Сваляві Святий Чудотворець завітав і малечі  чудові гостинці дарував

За доброю звичкою щедре та по-справжньому родинне свято 19 грудня зібрало малят і гостей в музичному залі обласного Будинку дитини Сваляви – тут із особливою пошаною ставляться до відзначення дня Святого Миколая. Найперше наголошують, що він – захисник, наставник і покровитель усіх діточок, залюбки готовий виконати будь-яке їхнє прохання. Відтак заздалегідь, аби створити урочисту атмосферу для малят, вихователі читають їм казочки, переглядають новорічні мультфільми, розповідають про Миколая Чудотворця та неповторно-казкове свято, що наближається. Традиційно вихованці разом із дорослими пишуть листівки зі своїми побажаннями, зокрема, це малюнки із зображенням маленьких мрій хлопчиків і дівчаток. Ну і, звичайно, готується святкова програма, наповнена цікавими сюжетами, змістовною тематикою і манливим перебігом подій.

На цей раз поринути у світ казок, веселощів і розваг разом з музичним керівником Жанною Лапіцькою та вихователями Тетяною Мигович, Жанною Керечун, Ганною та Вікторією Йовбак запросили гостей маленькі артисти  групи «Сонечко», закликали порадіти, втішатися, розважатися та веселитися гуртом. Що й не дивно, адже саме вони вміють робити це краще за всіх: на різних урочистостях, ранках, інших велелюдних забавах.

2

Святковий ранок своєю присутністю скрасив симпатичний посланець Святого Миколая Сніговик, який завітав зі своїми маленькими помічниками – веселими Сніговичками. Мило було дивитися, як вони вправно, уміло розчищали доріжки від снігу, готуючись до приходу дорогого та поважного гостя. Але сталася неочікувана пригода: свято намагався зіпсувати Антипко-шкідник, який з'їв усі солодкі подарунки, а натомість приніс діткам цілу купу різочок. Однак ми знаємо, що добро, як правило, завжди перемагає зло, і на допомогу прийшов Ангел-охоронець, який разом з хлопчиками та дівчатками молитву прочитав і злого Антипка провчив. Опісля малята продемонстрували свої творчі здібності, потішаючи гостей веселим співом, іскрометними таночками, віршами та різними розвагами. Закружляли в хороводі Зірочки, осяявши шлях Миколі Чудотворцю, якого маленькі непосиди нетерпляче тут чекали.

3


І враз залунали малинові переливи дзвіночка та на порозі з'явився довгоочікуваний гість з подарунками для малюків. Сяйливо іскрилися та блищали малі оченятка, лунали правдиво чисті та дзвінкі голоси, невимовним добром промовляли серця хлопчиків і дівчаток, які вимушені найщасливішу пору дитинства проводити не в сім’ї, а під опікою персоналу обласного Будинку дитини. Найважливішим для цих дітей була увага та небайдуже ставлення до їх мрійливих бажань та потреб. Бо, окрім подарунків, діти отримали від Миколая та гостей, більшість з яких є постійними учасниками святкових заходів у нашому закладі, велику частку любові й тепла. Та чи не найкращою винагородою для всіх присутніх були їхні усміхнені, сяючі та яскраві обличчя.


4

5

У день світла та добра в гості до малюків, позбавлених батьківського піклування завітав голова обласної ради Михайло Рівіс. Також бажаними гостями були заступник директора департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Тетяна Міцьо та голова Свалявської райради Мирослава Ливч, які вже багато років опікуються Будинком дитини та здоров'ям малечі. Як годиться, в день Святого Миколая гості принесли солодкі гостинці. Крім того, за сприяння голови облради Михайла Рівіса, незабаром Будинок дитини отримає цінний та вкрай необхідний подарунок – мікроавтобус від Закарпатської митниці.


7


До привітань, які лунали щиро, з проявом доброти, приєдналися прес-секретар Закарпатської облради Вікторія Сенгетовська, завідувач методкабінетом відділу освіти Свалявської РДА Ельвіра Приходько, начальник Свалявського відділення Мукачівської ОДПІ Ганна Лендєл, керівник відділення «Укргазбанку» м.Сваляви Зоряна Нейметі, студенти та викладачі Свалявського технічного коледжу НУХТ, а також представники медичного коледжу «Монада» м.Ужгород, побажавши вихованцям миру та щастя, аби втілилися в життя їхні дитячі мрії, щоб дива, в які вони вірять, збувалися і кожен день неодмінно дарував їм гарний настрій, позитивні миттєвості. А маленькі долоньки наших милих діточок щодня, щомиті тримали міцні руки дорослих, щоби жили у любові, повазі, достатку та у майбутньому з ними ніколи не траплялося нічого поганого і поруч завжди чатували Божі янголята.

Підсумки минулого року підбив головний лікар Будинку дитини Володимир Бейреш. Він подякував усім за допомогу та постійну підтримку, з якими сюди приходять найкращі, найщиріші, найдобріші та щедрі серцем і душею друзі малечі. Вітаючи усіх зі святом Миколая, побажав їм міцного здоров’я, мирного неба, а відтак зустріти новорічні свята в колі найрідніших людей.


6


Колектив дитячого закладу висловлює особливу подяку всім, хто долучився до доброї справи та став помічником Миколая Чудотворця, поділився своєю любов’ю, добротою й щедрістю душі з дітьми-сиротами. Адже саме завдяки їхній допомозі було організовано це чудове зимове дійство. Серед них приємно згадати: голову Закарпатської обласної ради Михайла Рівіса, заступника директора департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Тетяну Міцьо, голову Свалявської районної ради Мирославу Ливч, прес-секретаря Закарпатської облради Вікторію Сенгетовську, відділ освіти Свалявської РДА, колектив Свалявського відділення Мукачівської ОДПІ, відділення «Укргазбанку» м.Сваляви, адміністрацію та студентів Свалявського технічного коледжу НУХТ, студентів медичного коледжу «Монада» м. Ужгород, Богдана Маханця з м. Тячів, географічний факультет Ужгородського університету, п.Вікторію з м.Мукачево, колектив та директора Тересвянської середньої школи Оксану Грицик, сім’ю Кузнєцових з м.Ужгорода, Вікторію Котлярову (обласна рада м.Ужгород), Сніжану Фейса з м.Іршави, Юрія Григу та ТОВ «Голден Фрутс», Володимира Химинця та партію «Наш край», Катерину Сітнік з м.Ужгород, Мар’яну Філак, Мукачівський аграрний коледж, школи м.Мукачево №1 та №2, голову студентського комітету м.Ужгорода п.Івана, Миколу Сацика, п.Мар'яну та колектив санаторію «Рейкарц Карпати», Аллу Куневич з м.Мукачево, Тиберія Долинай, Василя Олександровича м.Ужгород, Марію Паук м.Мукачево, Руслана Грабаря с.Дусино, Катерину Медулич м.Мукачево, отц.Варсонофія та отц.Сергія Закарпатської Єпархії УПЦ Київського Патріархату, волонтера п. Богдана з м. Ужгорода, п. Олесю та колектив Мукачівського технологічного інституту, учнів 11-го класу Свалявської ЗОШ №2, колектив ДФС м. Ужгорода та п. Сергія, Тетяну Мишкулинець та Володимира Гелебен з м.Мукачево, колектив та директора Брідської ЗОШ І-ІІ ст. Наталію Галінську, Василя Якоба с.Іза, Тиберія Баумана м.Свалява, Альону Левченко, Ганну Годя с.Голубине, Рудольфа Балажинця, п.Аллу з Мукачево, Ужгородську гімназію, громадську організацію «Цімборак Унгвар», а також колектив салону «Крістіна» та магазину «Самоцвіт».


8


Щиро вітаємо вас з наступаючими новорічно-різдвяними святами. Бажаємо здоров'я, удачі та ясного неба кожному, хто втілив казкові, дивовижні й таємничі мрії дітей. А ще зичимо вам потіхи та щастя, аби святкові віншування, колядки принесли у кожну хату веселий настрій, багато щедрот, щоби завжди радістю та благодаттю співала кожна християнська душа.

 

Антоніна ГОНЧАРУК,

 

старший вихователь обласного Будинку дитини