Через поле, через гай прийшов до діток Миколай

Свято Миколая відзначають усі православні християни у ніч з 18 на 19 грудня. Вважається, що Святий Миколай – покровитель бідних та знедолених. Особливі надії на Миколая покладають діти, а також ті, кого доля обділила своєю прихильністю, бо вони щиро вірять, що добрий і всесильний покровитель допоможе здійснити їхні найзаповітніші мрії.

22 (Copy)

Завітав Святий Миколай і в обласний Будинок дитини міста Сваляви, де виховуються понад сто діток віком від народження до трьох років, які за різних обставин опинилися під опікою держави. Теплу і люблячу родину їм замінює персонал, який піклується про них, як про рідних, вчить їх доброті, прищеплює любов до ближнього. Щороку  колектив дитячого закладу турбується про те, щоб новорічні свята для малечі були справжнім дивом, наповнювали душу особливим піднесенням. А для цього вони гуртом проводять усі необхідні підготовчі роботи, зокрема, виготовляють новорічні прикраси, здійснюють естетичне оформлення всіх групових кімнат, розмальовують шибки вікон. Вихователі виготовляють цікаві плакати, які чудово доповнюють інтер’єр закладу, створюють святкову атмосферу та старанно готуються до виступів.

21 (Copy)

Цього року святковий концерт під назвою «Звістка до раю - не забудь нас Святий Миколаю» підготувала малеча з групи «Веселка» під керівництвом вихователів Тетяни Мигович, Валерії Бондаренко, Наталії Івасик та музичного керівника Жанни Лапіцької. У залі майже не було вільного місця, гості із задоволенням спостерігали за насиченою святковою програмою.

Маленькі артисти демонстрували свої таланти, виступаючи в ролі янголів, зіроньки та чортика Антипка. Щиро розвеселили гостей запальним таночком кумедні та неслухняні мишенята, яким Антипко хотів подарувати різочки, але йому це не вдалося, бо мишенята пообіцяли бути чемними та слухняними. Господиня, роль якої виконувала вихователь Валерія Бондаренко, наліпила разом із дітками смачненьких вареників, якими почастували гостей свята.

DSC09146 (Copy)

Хлопчики та дівчатка не лише добряче повеселилися, а й послухали легенду про життя і труди Святого угодника Божого Миколая Чудотворця. Звісно, саме він був головним персонажем свята. Діти із задоволенням читали йому вірші, співали пісні, розповідали про свої добрі вчинки та просили здоров’я для всієї малечі України. За свої старання Миколай обдарував їх різними смаколиками.

Цікаво продуманий сценарій створив хорошу святкову атмосферу, залишив чудові враження та забезпечив гарний настрій усім присутнім.

У цей день до вихованців Будинку дитини завітала голова Свалявської районної ради Мирослава Ливч. Вона підкреслила, що колектив обласного Будинку дитини, під керівництвом Володимира Михайловича, докладає максимум зусиль для того, щоб створити для вихованців справжній домашній затишок та огорнути їх щирою любов'ю та добротою. Мирослава Михайлівна побажала Божого благословення всім гостям, працівникам та вихованцям закладу.

Радість довгоочікуваного дня з малятами та колективом розділила начальник відділу освіти Свалявської РДА Едіта Грабар. Її приємно здивувало, що малята надзвичайно привітні, відкриті, радісні й усміхнені, почуваються повноправними господарями. Вона побажала вихованцям дитячого закладу щасливої долі, попросила у Святого не оминути сьогодні жодної домівки і наповнити особливою радістю серця всіх діточок.

DSC09154 (Copy)

Також до присутніх зі щирими привітаннями звернулися головний лікар Свалявської ЦРЛ Олександр Суран та начальник відділу охорони здоров’я Свалявської РДА Аліна Габрон. З їх вуст ми почули теплі слова на адресу працівників та вихованців сиротинцю, а також побажання натхнення, витримки для добрих справ у новому році.

DSC09160 (Copy) DSC09156 (Copy)

Бажаними гостями у закладі стали і начальник Свалявської ОДПІ - Ганна Лендєл, начальник управління Державної казначейської служби України в Свалявському районі Ернест Лисович, студенти Свалявського технічного коледжу на чолі з викладачем Олександром Хвастою, начальник відділення Укргазбанку Зоряна Нейметі, представники медичного коледжу «Монада» та гімназії м.Ужгород. Разом із хорошим настроєм вони принесли малятам солодощі та багато різних подарунків. Усі гості виявили свою турботу і любов до малечі, а в нагороду отримали дитячі усмішки і дзвінкий сміх.

Завершив свято головний лікар закладу Володимир Бейреш. Він привітав усіх присутніх з наступаючими новорічними святами, подякував колективу за чудову організацію свята, плідну щоденну працю та висловив вдячність благодійникам, адже без їх підтримки життя малюків не було б таким яскравим.

DSC09176 (Copy)

Колектив дитячого закладу висловлює особливу подяку усім, хто став помічником Миколая Чудотворця і поділився своєю любов’ю, добротою та щедрістю душі з дітьми-сиротами. Серед них варто згадати: голову Свалявської райдержадміністрації Олександра Дідовича, голову Свалявської районної ради Мирославу Ливч, депутата райради Миколу Сацика, начальника відділу освіти Свалявської РДА Едіту Грабар, головного лікаря Свалявської ЦРЛ Олександра Сурана та начальника відділу охорони здоров’я Свалявської РДА Аліну Габрон, начальника Свалявської ОДПІ Ганну Лендєл, начальника Управління Державної казначейської служби України в Свалявському районі Ернеста Лисовича, адміністрацію та студентів Свалявського технічного коледжу, представників медичного коледжу «Монада» та гімназії м.Ужгород, адміністрацію та учнів школи мистецтв з смт Воловець, пані Лесю з міста Ужгород, Якоба Василя з с.Іза, Православну церкву Різдва Пресвятої Богородиці м.Свалява, декана біологічного факультету УжНУ Ярославу Гасинець, стоматологічну поліклініку м.Ужгород, Худан Іванну Іванівну з м.Ужгород та організатора акції «Купи зустріч – подаруй дитині свято» Ман Марію, Добош Власту Євгенівну, ПП Глюдзо Віталія Адальбертовича, директора дитячого будинку «Добрий самаритянин» Василя Федоровича, учнів 5-Б класу Стройненської ЗОШ 1-2 ступенів та їх класного керівника Жанну Петригу, Оросіївську СШ 1-2 ступенів Берегівського району та Шебі Атілла Андрійовича, п.Івана та п.Ларису з с.Бедевля Тячівського району, ПП Олесю Феєр з м.Ужгород, начальника відділення Укргазбанку Зоряну Нейметі, п. Рудольфа Балажинця, Віру Кошун із с.Голубине, пані Ярославу з міста Ужгород та салон «Крістіна».

Насамкінець хочемо побажати усім, здоров’я, добра, радості та великої духовної благодаті. Нехай щедрий Святий принесе мир, щастя, злагоду у наші родини та благополуччя рідній Україні.

заключна (Copy)

Старший вихователь

Будинку дитини

 

Антоніна Гончарук