Майбутнє дітей у наших руках

Уже доброю традицією в обласному Будинку дитини м. Свалява є святкування одного з найпрекрасніших літніх свят – Дня захисту дітей. Це свято є нагадуванням дорослим про необхідність захищати права дітей та дбати про їх щасливе дитинство. Нині, як ніколи, актуально звучить давнє гасло: «У дітях – наше майбутнє», що підкреслює тісний зв’язок юного покоління з майбуттям і передбачає величезну відповідальність дорослих за виховання дітей, якість їхнього життя, особливо у ранньому віці. Саме така відповідальність лежить на плечах колективу Будинку дитини, який замінює люблячу та турботливу родину дітям, обділеним батьківським теплом та материнською ласкою.

До свята готувалися усім колективом: прикрашали групи, оформлювали музичний зал, вивчали віршики, танцювальні номери, організовували різноманітні розваги та сюрпризи для маленьких хлопчиків та дівчаток.

Тиждень був насичений святковими подіями. Вихованці групи «Веселка» разом із музичним керівником Жанною Лапіцькою, вчителем-логопедом Марією Фізер, вихователями групи Тетяною Мигович, Наталією Івасик та Валерією Бондаренко запросили усіх присутніх на свято Дитинства. У яскраво прикрашеному залі маленькі артисти на мить повернули глядачів у безхмарну і безтурботну атмосферу дитинства. Малята декламували віршики, співали пісні про літо, дружбу, демонстрували свої танцювальні здібності та веселилися від душі. Діти показали гостям, як вони радіють цій теплій порі, подарувавши чудовий танок квітів та метеликів. Неймовірні емоції огорнули гостей свята після перегляду таночка маленьких «карапузів», під час якого хлоп’ята пригадали, якими вони були колись маленькими, вередливими і кумедними. Дівчатка, в свою чергу, за допомогою таночка з ляльками показали, якими турботливими мамами вони будуть у майбутньому.

У святковій програмі було ще чимало цікавих номерів, із якими кожен бажаючий може ознайомитися на сайті обласного Будинку дитини. Загалом масу позитивних емоцій отримали як учасники свята, так і його глядачі.

Зануритись у незабутню атмосферу дитинства в Будинок дитини завітало чимало гостей. Із найщирішими привітаннями до малят та колективу звернувся голова Свалявської райдержадміністрації Олександр Анатолійович Дідович. Очільник району відзначив надзвичайні зміни в закладі, по-справжньому домашню атмосферу, любов колективу до вихованців і побажав працювати так надалі.

Побачивши щиру радість у сяючих очах малят, слова подяки колективу за виховання діток висловила голова районної ради Мирослава Михайлівна Ливч та побажала усім Божого благословення у такій відповідальній справі. Варто зазначити, що представники влади принесли малятам чимало подарунків, серед яких речі першої необхідності.

Із любовю та теплом завітали до підшефного закладу давні друзі – студенти Свалявського технічного коледжу на чолі із заступником директора з навчально-виховної роботи Вірою Василівною Перестою та головою студентської ради Андрієм Наливайком. Разом із хорошим настроєм гості принесли діткам подарунки, а по закінченні святкової програми приємно провели час у ігрових кімнатах. Під час виступу Віра Василівна відмітила рівень організації свята, зазначивши, що такі візити до дітей-сиріт допомагають їй у вихованні студентів.

DSCN3518_850x638

Завжди бажаними гостями дитячого закладу є головний лікар Свалявської ЦРЛ Олександр Олександрович Суран, волонтери з міста Ужгорода та представники римо-католицької церкви. З їх вуст ми почули теплі слова на адресу працівників та вихованців, а також побажання натхнення, витримки та щастя від Бога.

Приємний сюрприз очікував дітей під час концерту. Представники фірми «Алекс» запустили у залі повітряні кульки, як знак і побажання радісного та щасливого дитинства.

Традиційно завершив свято головний лікар Володимир Михайлович Бейреш. Після слів подяки він звернувся до всіх присутніх із такими словами: «Діти – це скарб, а їх майбутнє у наших руках. Саме від нас залежить, якими вони виростуть і якою стежкою підуть. Сподіваємося, що вихованці закладу, разом з іншим підростаючим поколінням, у недалекому майбутньому змінять долю нашої держави на краще».

Насамкінець Володимир Михайлович подякував представникам облдержадміністрації за допомогу у відкритті реабілітаційного відділення, завдяки роботі якого хлопчики та дівчатка мають можливість пройти курс реабілітації і оздоровленими повернутися у свої родини.

Свято пройшло на одному подиху. Всі гості отримали масу задоволення. І позитивні враження від дитячих емоцій, як теплі промінчики сонця, торкнулися душі кожного із присутніх.

P6010082_850x638

Вихованці та колектив обласного Будинку дитини висловлюють щиру подяку людям, які розділили з ними радість святкового дня. Серед них: голова Свалявської РДА О.А.Дідович, голова Свалявської районної ради М.М.Ливч, головний лікар Свалявської ЦРЛ О.О.Суран, адміністрація та студенти Свалявського технічного коледжу, представники римо-католицької церкви, адміністрація фірми «Алекс», волонтери з м. Ужгорода, Михайло Бучак з м.Тячева. Хочеться подякувати власникам магазину «Самоцвіт» та салону «Крістіна» за допомогу в організації свята та оформленні залу.

P6020226_850x638

Бажаємо всім міцного здоров’я, невичерпної енергії, родинного затишку та всіляких гараздів. Сподіваємося на подальшу співпрацю та підтримку.

 

Антоніна ГОНЧАРУК,

 

старший вихователь обласного Будинку дитини