День захисту дітей

Літо щороку приносить нам нову радість, віру та надію. І, напевне, саме тому на початок теплої пори року припадає Міжнародний день захисту дітей – свято підростаючого покоління, особливо дітей-інвалідів та дітей-сиріт. Адже саме для них часто не вистачає необхідного тепла, розуміння та підтримки від найближчих їм людей. Саме їх життя, на жаль, не схоже на казку.

Цю думку повсякчас намагаються спростовувати працівники обласного Будинку дитини, у чому змогли переконатися гості закладу, які завітали на свято Дня захисту дітей та 35-річчя з дня відкриття сиротинця, де сьогодні виховується понад сто хлопчиків та дівчаток, які через різні життєві негаразди опинилися під опікою держави.

У цей по-літньому сонячний день всюди панувала атмосфера радості та свята. З піднесеним настроєм у яскраво прибраній та переповненій залі розпочали концертну програму вихованці групи «Веселка» у супроводі музичного керівника Жанни Лапіцької та вихователів групи Тетяною Мигович та Наталією Івасик.

На святі лунали народні пісні та пісні про літо, сонце, посмішки і вірну дитячу дружбу, які супроводжувалися веселими та запальними таночками. Потішили гостей забава до співанки «Несе Галя воду» у виконанні Діанки Цигак та Максимка Чопея, таночок козаків, патріотичні віршики про Закарпатський край та неньку -Україну. Маленькі артисти повернули глядачів на мить у світ дитинства, у світ безтурботності, свободи, кольорових барв та радісних почуттів. Багатьом глядачам захотілося хоч на мить побувати в минулому, побути дітьми, але дитинства, на жаль, не повернути.

P6030130 (Copy)

У цей день мрій, сподівань, надії діти згуртували біля себе людей із чистим і відкритим серцем та доброю душею. Привітати вихованців Будинку дитини завітав перший заступник голови Свалявської РДА Ярослав Іванович Попик. Його щиро вразили ці маленькі дітки, позбавлені батьківського піклування, які талановито співали, танцювали і щиро веселитися.

Із найтеплішими привітаннями до колективу та малюків звернулася начальник відділу освіти райдержадміністрації Едіта Василівна Грабар, людина, яка присвятила себе улюбленій та нелегкій справі, бо вже багато років відкриває перед дітьми двері у світ знань. Едіта Василівна зауважила, що колективу Будинку дитини випала велика місія, адже вони доглядають і виховують дітей-сиріт. Навіть у Євангелії від Матвія сказано: «Поправді кажу вам: коли не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне! І хто прийме таку дитину одну в Моє Ймення, той приймає Мене». Насамкінець вона побажала усім натхнення у роботі, терпіння, здоров’я та щасливої долі вихованцям закладу. До привітань приєдналася і Ельвіра Степанівна Приходько, завідувач методичним кабінетом відділу освіти.

Вперше на урочистій частині побував директор Свалявського держлісгоспу Олександр Олександрович Дуфинець. Пан Олександр сказав, що після цього візиту у нього повністю змінилося уявлення про сиротинець. Він навіть не думав, що тут зростають такі простосерді та радісні дітлахи, які з задоволенням ідуть на контакт із незнайомими їм людьми.

Чудові слова ми почули з вуст шефів нашого дитячого закладу Віри Василівни Перести, Олександра Михайловича Хвасти та Євгена Грабаря. Вони відмітили, що головне у вихованні діток – це любов. І, дивлячись на світлі й усміхнені обличчя малюків, з упевненістю можна сказати, що вона тут присутня.

Серед гостей також були присутні працівники Свалявської міжрайонної податкової інспекції та Олександр Олександрович Суран, головний лікар Свалявської центральної районної лікарні. Доля діток, які тут виховуються йому небайдужа, саме тому він не вперше у стінах дитячого закладу.

Свято завершилося словами головного лікаря Будинку дитини Володимира Михайловича Бейреша. Він подякував колективу за плідну роботу у догляді та вихованні малят, адже День захисту дітей – це свято не тільки найменших, а й тих, хто щохвилини знаходиться поряд із ними, ділиться своєю любов'ю, піклується про них і допомагає стати на ноги.

Приємний сюрприз очікував дітей після завершення концерту. Представники фірми «Алекс» подарували кожному учаснику дійства символи щасливого дитинства – квіти з повітряних кульок як знак і побажання легкого та яскравого зростання.

Звісно, всі гості прийшли не з пустими руками. Цього дня малеча отримала багато подарунків, зокрема солодощі, фрукти, памперси, басейни, дитяче харчування та інше.

Час минув надзвичайно швидко. Скільки емоцій, позитиву та задоволення! Скільки захоплення безпосередністю, щирістю та чистотою дитячих сердець. Із музичного залу гості вирушили на екскурсію до дитячих груп. Сподіваємося, що хоч і короткочасне, але приємне спілкування з ними залишить у дитячих душах благодатний слід чистої любові. І якщо хтось із гостей захоче ще раз відвідати Будинок дитини, то це буде найкраще свідчення того, що свято пройшло недаремно.

DSCN2736 (Copy)

Вихованці та колектив обласного Будинку дитини висловлюють щиру подяку людям, які розділити з ними радість урочистої події. Серед них варто згадати: голову Свалявської РДА І.І. Микульцю, першого заступника голови Свалявської РДА Я.І. Попика, начальника районного відділу освіти Е.В. Грабар, завідувача районним методкабінетом відділу освіти Свалявської РДА Е.С. Приходько, колектив та студентів Свалявського технічного коледжу, головного лікаря Свалявської ЦРЛ О.О. Сурана, директора Свалявського держлісгоспу О.О. Дуфінця, колектив Свалявської міжрайонної податкової інспекції, колектив МТП «Алекс», салон «Крістіна» та подружжя Мотринець.

Бажаємо Вам міцного здоров’я, добробуту і достатку, щоб у Ваших душах ніколи не згасав вогонь надії і добра.

Старший вихователь обласного Будинку дитини

 

Антоніна Гончарук